.

42 ember rendelkezik akkora vagyonnal, mint 3,7 milliárd földlakó együttvéve2017-ben tovább nőtt a szegények és a gazdagok közti szakadék 
A 2017-ben létrehozott vagyon 82 százaléka "a leggazdagabb egy százalék tulajdonába került" az Oxfam jelentése szerint. A "Jutalommentes munka" című legutóbbi beszámolójában a nonprofit szervezet feltárja az egyre szélsőségesebb egyenlőtlenségi válságot, amelyben "a gazdasági növekedés előnyei továbbra is kevesek kezében koncentrálódnak." A jelentést azt megelőzően hozták nyilvánosságra, hogy a világ vezetői a közelgő Világgazdasági Fórumra készültek Davosban. (1)

Az Oxfam jelentés azt mutatja, hogy 2017 volt az az év, amikor "a milliárdosok történetének legnagyobb növekedését láthattuk" - az év minden második napján egy újabb ember lett milliárdos. A Földön 2043 milliárdos van, és "10 emberből kilenc férfi." A milliárdosok vagyona 12 hónap alatt 762 milliárd dollárral nőtt - "ami hétszer annyi, mint amennyi a szélsőséges szegénység megszüntetéséhez lenne szükséges". (2)

Míg 42 ember "akkora gazdagsággal rendelkezik, mint 3,7 milliárd ember az alsóbb rétegekből", 61 embernek ugyanakkora a vagyona, mint az alsó 50 százaléknak. És "a leggazdagabb egy százalék továbbra is több vagyont birtokol, mint az emberiség egésze".

 https://www.oxfam.org/sites/www.oxfam.org/files/file_attachments/  /  ujvilágtudat fordítása

 

 
Nyaraljon Costa del Solon!
 Vár a Costa del Sol

 


Álmaid útján: Czibere Csilla blogja