.

33 év alatt egy valódi dzsungelt teremtett 500 hektáronEgyedül teremtett dzsungelt 500 hektáron az indiai férfi


 
Dzsadav Pajeng nagyon komoly erdőt telepített 14 éves kora óta.
 
A 47 éves férfi 500 hektár teljesen természetes erdőt telepített fiatal kora óta. Az észak-indiai Asszam tartományban a fiatalember 14 éves korában kezdte el ültetni a fákat a térségben. Ezt azért tette, mert észrevette, hogy az állatvilág szenved a sok napsütéstől és nem tud árnyékot találni. Nem bírta nézni, hogy az állatok a napon szenvednek és emiatt többen elpusztulnak.
Mielőtt el kezdte volna telepíteni a fákat, szándékát az erdészettel közölte. Ők rábólintottak, mert úgy gondolták, hogy a területen semmiféle növényt nem lehet ültetni, mert gyenge minőségű a föld, és a kevés csapadék miatt úgyis elpusztulnak.
Szerencsére Dzsadav Pajeng nem így gondolta. 1979-től az általa ültetett fák egy idő után megnőttek, és a terület valódi  dzsungellé vált, ami az állatoknak életteret és menedéket nyújtott.
 


 
Az indiai hatóságok csak 2008-ban fedezték fel a férfi áldozatos munkáját. Az engedély nélküli terület foglalás ellenére, a hatalom a bürokráciát mellőzve nem vágatta ki a fákat, mert rájöttek, hogy azok hatalmas értéket képviselnek az ökoszisztéma számára. Önzetlen munkája elismeréséül Dzsadav oklevelt kapott. 
 

érdekes világ

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpart

 
 
 
 

 
 
 

 

 Vár a Costa del Sol