.

2016 újabb rekordév lehet a spanyol idegenforgalomban



A német utazási irodákban folyamatosan nő a kereslet a bulgáriai, görög és a spanyolországi üdülések iránt, ugyanakkor Egyiptomba és Törökországba kevesebben utaznak, mint a korábbi években.


A német turisták legtöbbje Spanyolország felé veszi az irányt. Az utazási irodák folyamatosan töltik a spanyol repülő járatokat.


Aeropuerto Fuerteventura
 
Kétszámjegyű növekedést könyvelhettek el a Kanári-szigetek repülőterei márciusban. Fuerteventurára 20%-kal, Las Palmasra 14%-kal, Tenerifére 6%-kal több foglalás érkezett, mint egy évvel ezelőtt. Mindhárom repülőtér esetében már az idei év első két hónapjában is jelentős nőtt a foglalások száma. Egyedül Lanzarote esetében regisztráltak 8%-os visszaesést.

Palma de Mallorcára további 10%-kal nőtt a foglalások száma, ezzel a Baleári-sziget megerősítette vezető helyét a németek csomagtúra-célpontjai között. A top tíz repülőtérre irányuló összes foglalás közül minden harmadik Palmára történt.


Palma de Mallorca


Ezzel szemben Egyiptom és Törökország esetében drasztikusan esett a kereslet. Antalya esetében 50%-os volt a mínusz márciusban a tavaly ilyenkorihoz képest, miközben januárban és februárban is 40-42%-os visszaesést regisztráltak a csomagtúrák esetében. Az antalyai foglalások átlagára közel 16%-kal csökkent márciusban, miután az irodák kedvezményes árakkal próbálták csalogatni az utazókat. Hurghadára 31%-kal kevesebb volt márciusban a német foglalás, mint egy évvel korábban.

Az adatok a Traveltainment Bistro nevű rendszeréből származnak, melyet közel 11.000 utazási iroda használ Németországban 130 tour-operátor túracsomagjainak foglalására. A Bistro internetes foglalási motorját ugyanakkor több mint 350 online utazási iroda és portál veszi igénybe.


turizmusonline

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpart



Vár a Costa del Sol