.

2000 éve épült, de ma is használják



Algéria északi részén, Khenchela tartományban, az Aurès-hegységben zöld fenyők, cédrusok és buja tölgyfák között fekszik El Hamma városa. Ezen a csodás helyen található ez a ritka gyöngyszem - egy ősi római fürdő.


 
A római korban az akkor ismert világ nagy része a Római Birodalomhoz tartozott. A meghódított területeken mindenütt építettek valami maradandót. A mai Algéria északi részén van egy olyan gyógyforrás, amely már a római hódítás előtt is messze földön ismert volt. 
 
A Hammam Essalihine forrása gazdag ásványi anyagokban, és a feltörő víz olyan tiszta, hogy nem igényel szűrést. A viz hőmérséklete 70 ° C fok körüli, kémiai összetétele pedig reumatikus, légzőszervi és bőrgyógyászati ​​betegségeket gyógyítja.    

A rómaiak sem hagyták elfolyni ezt a kincset, fürdőt építettek a források koré.
 

A körkörös római medence egyedülálló a világon, és a maradványokat a közelmúltban rehabilitálták. Átmérője 8 méter, mélysége 1,45 m.
A másik, téglalap alakú medence 13,8 x 10 méter és szintén 1,45 m mély.


Az utóbbi években végzett felújítási munkák során 45 szobát alakítottak ki a vendégek számára. A gyógyfürdő komplexum többféle kezelést kínál:  légzőszervi rekreáció, gyógymasszázs, hidroterápiás rehabiltáció gyógytornász irányításával..


El Hamma ősi fürdője védett nemzeti örökségnek minősül.
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpart



Vár a Costa del Sol