.

1945-ben amerikai bombázó repült neki az Empire State BuildingnekNem egy kamikaze, hanem egy ködben eltévedt amerikai bombázó csapódott az Empire State Buildingbe

 

Mitchell-B-25

A 34. utcában sétálgató járókelők először egy furcsa, zúgó hangra lettek figyelmesek, majd a fejüket felkapva egy szokatlanul alacsonyan repülő gép sziluettjét vélték felfedezni az égen. A repülő motorjai felbőgtek és a gép meredeken emelkedni kezdett, aztán beleveszett a város felett gomolygó sűrű ködfelhőbe. Egy pillanattal később egy óriási robbanás rázta meg a környező épületeket, és a detonációt követően üvegdarabok és mindenféle egyéb törmelék hullott az égből a megdöbbent járókelők nyakába. 1945. július 28-án délelőtt 9.40 perckor egy repülőgép csapódott a 381 méter magas Empire State Buildingbe New Yorkban.

A környéken lévők a robbanás hangjára felemelték fejüket és amint a tejfehér ködön átsejlő vöröses fénysugarakat figyelték sokan közülük úgy vélték, hogy New York ikonikus felhőkarcolóját kamikaze támadás érte. Később kiderült, hogy nem szakétól bódult, fanatikus pilóták ütköztek az épületnek, hanem egy amerikai gép állt a robbanás hátterében.

William F. Smith Jr. alezredes a bedfordi katonai repülőtérről szállt fel Mitchell-B-25-ös bombázójával Newark úticéllal. Bár Smith harcedzett pilóta volt, és számos bevetésen vett rész a második világháború csendes-óceáni hadszínterén a New York fölött gomolygó vastag ködtakaró alaposan kifogott rajta. Az alacsonyan repülő Smith elveszítette tájékozódó képességét és nagyjából 320 km/h-s sebességgel szó szerint belerobbant az Empire State Buildingbe.

A repülőgép a 78. és a 80. emelet között csapódott az épületbe és nagyjából egy 5,5 m x 6,1 méteres krátert vágott a felhőkarcolóba, amely sűrű, vészjóslóan gomolygó füsttel és égő törmelékdarabokkal telt meg. Az ütközésben 11 személy, köztük Smith és a vele utazó két ember életét vesztette. Smith az ütközés következtében szó szerint kirepült a gépből. Összezúzott testére két nappal a balesetet követően egy liftakna mélyén találtak rá.

Azon a napon egy másik embernek, egy húszéves lánynak is szembe kellett néznie az Empire State building liftaknájában leselkedő halállal. Betty Lou Oliver 75 emeletet zuhant, amikor a felvonója kötelét egy éles roncsdarab elvágta. A liftkabin a landoláskor csaknem porrá zúzódott, de a lányt élve mentették ki a roncsok közül. Tulajdonképpen mind a mai napig ő tartja a leghosszabb liftes zuhanás világrekordját; teljesítménye még a Guinness-rekordok könyvébe is bekerült.

Forrás: Múltkor

Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpart

 
 

1915-ben közel háromszáz katona tűnt el percek alatt egy csata kellős közepén úgy, hogy semmi nyomuk nem maradt.

Valami nagyon nem stimmel a koronavíussal kapcsolatban 
A patológusok megállapították: Nem a koronavírustól halnak meg az emberek
 
 Vár a Costa del Sol