.

101 éves anyukaCsoda, vagy az orvostudomány mindenhatósága?


Tény, hogy a 101 éves Anatolia Vertadella, aki egy petefészekátültetésen esett át, képes volt kihordani, majd világra hozni egy egészséges kisfiút. Az eset sok port kavart Olaszországban, de a világban is, az orvostársadalomról nem is beszélve, hiszen egyesek szerint felelőtlenség ilyen korban gyereket vállalni.

A petefészekbeültetést egy törökországi klinikán végezték el illegálisan. A hímivarsejtet egy spermabankból szerezték, majd mesterséges megtermékenyítésre került sor. Az idős asszony nem volt hajlandó elárulni a klinika nevét, ahol a beültetést elvégezték.

“Nagyon hálás vagyok az orvoscsapatnak, akik elvégezték a beavatkozást” – mesélte a 101 esztendős asszony, aki 16 gyereknek adott életet, a mostani kisfiú a 17. a sorban. “Csodálatos érzés, a fiam születése azt bizonyítja, hogy a Jóisten mennyire erős” – nyilatkozta Anatolia.

Az asszony 1998-ban maradt özvegyen, és úgy döntött, hogy többé nem megy férjhez. 48 éves korában petefészek daganatot diagnosztizáltak nála, amiről Anatolia úgy vélte, hogy így akarta megbüntetni őt a Jóisten. Ekkor a fejébe vette, hogy Isten csak úgy bocsáthat meg neki, ha még szül egy gyereket, a meglévő 16 mellett.

És elhatározása mellett kitartott, így megtalálta a módját annak, hogy teherbe essen, és egészséges kisbabát tarthasson a karjaiban. Az asszony bevallotta, hogy most már nyugodt a lelkiismerete, mert teljesítette a vállalását Isten felé.


Forrás:  blikkruzs

A hír annyira hihetetlennek tűnt, hogy utána néztem a neten. Az esetről az alábbi oldalak számolnak be:

1. https://kami.com.ph/62563-101-year-woman-gave-birth-17th-child.html#62563
2. https://www.cancan.ro/tag/anatolia-vertadella
3. http://www.musicvideos.bid/watch/GnF5Im_5DyE
4. https://www.mundotkm.com/cl/virales/90680/anatolia-vertadella-la-mujer-de-101-anos-que-dio-a-luz-a-un-bebe
5. https://www.mundotkm.com/cl/virales/90680/anatolia-vertadella-la-mujer-de-101-anos-que-dio-a-luz-a-un-bebe

Tovább nem keresgéltem. Ez vagy egy nagyon felkapott álhír, vagy egy orvosi csoda                                                   
 

 

 
Nyaraljon Costa del Solon!
 Vár a Costa del Sol

 


Álmaid útján: Czibere Csilla blogja