Az elfeledett kínai nagy armada

Cseng Ho 317 hajóból álló ún. Kincses Flottájával, közel 28 ezer emberrel a fedélzetén, 1405. július 11-én indult el első útjára, amelyet haláláig még hat további expedíció követett.

Egy sikeres kalóz, akit sosem fogtak el

1695-ben a hírhedt Henry Every megtámadta az indiai nagymogul kincses hajóját, a Ganj-i Sawait. Elfogására nemzetközi hajsza kezdődöt, de nem akadtak nyomára.

Karthágó és a só

A történelem könyvek szerint a pun háborúk vége az lett, hogy a rómaiak Karhágót lerombolták, területét sóval beszórták, hogy többé ne épülhessen újjá. A sószórás azonban így nem igaz.

Újabb üsszeesküvés-elméletről derül ki, hogy valóság

A baleset helyszíne Észak-Rodéziában (a későbbi Zambiában)

Mégsem légibaleset volt. Miért miért kellett meghalnia az ENSZ főtitkárának 1961-ben

Görög utazó már 2300 éve eljutott az északi sarkkörhöz

A történelemben sok más dologhoz hasonlóan az események nem mindig úgy zajlottak, mint ahogyan azt az iskolában tanították.

Az ördög üzenete

A 17. században egy szicíliai apáca önkívületi állapotban különös betűket vetett papírra, a bizarr írást ez idáig senkinek sem sikerült megfejtenie. Most úgy tűnik megtört a jég,

Vulkánkitörés, amely két ókori várost is elpusztított

1938 éve, 79. augusztus 24-25-én a Vezúv kitörése egy nap alatt elpusztította a 11 ezer fős Pompeji és Herculaneum virágzó városát.

55 éve történt a de Gaulle elleni sikertelen párizsi merénylet

100 lövést adtak le rájuk, mégsem volt hajlandó lebukni az ülés alá de Gaulle és felesége

161 év után vettek revansot a keresztények Mohácsért

A 330 éve, 1687. augusztus 12-én vívott nagyharsányi csatát második mohácsi csatának is nevezik, mivel közel zajlott Mohácshoz, de ekkor már a török csapatok szenvedtek vereséget

429 éve, július 28-án pecsételődött meg a legyőzhetetlen spanyol Armada sorsa

Viharos szél segítségével győzték le az angolok a „győzhetetlen” Armadát. „Isten szélvészt küldött, és a hajók szétszórattak” – olvasható a „győzhetetlen” spanyol Armada felett aratott elsöprő siker után kiadott angol érmén.
 

 

 
Nyaraljon Costa del Solon!
 Vár a Costa del Sol

 


Álmaid útján: Czibere Csilla blogja