.

Megkerült a spanyolok által 1520-ban Mexikóban elrabolt aranykincs egy darabja

Az 1981-ben talált aranyrudat az Azték Birodalom fővárosából, Tlaltecuhtli istennő templomából rabolták el Cortés katonái.

Egy kimonó pusztította el Tokió elődjét

Japán újkori történelmének legnagyobb tűzvésze a "Nagy Meireki Tűz" a főváros kétharmadát porig égette, és több mint százezer halottat hagyott maga után.

Nelson kockáztatott és nyert az egyesített spanyol francia flottával szemben

"Istennek hála, teljesítettem kötelességemet" – mormolta Horatio Nelson altengernagy a trafalgari csata angol zászlóshajója, a Victory hajófenekén utolsó mondatainak egyikét.

Hogyan gazdagodtak meg a Rothschildok

Első igazi nagy üzletüket 1804-ben bonyolították le, amikor az anyagilag megszorult VII. Keresztély dán királynak nyújtottak - uzsorakamatra - hitelt.

Magyar hercegnőből spanyol királyné

Sokan nem ismerik Árpád-házi Jolánt, az Aragóniába kiházasított magyar hercegnőt, akit napjainkig tisztelet övez a spanyol vidéken.

A középkori ostromgépek a kor technikájának csúcsát képviselték

A középkori hadviselés legsűrűbben előforduló formája az ostrom volt. Ennek legnagyobb segédeszköze az ostromgép volt, amivel nem csak falat törtek, hanem egyéb mérgező anyagot is bejuttattak  a várba.

Légikatasztrófa a Róna utcában

A korabeli újságok nem írtak róla, pedig 1961-ben Budapestre zuhant egy sétarepülő. A hazai polgári repülés tragédiájáról új digitalizált képek kerültek elő.

1456-ban fellélegezhetett Európa

563 éve, 1456. július 22-én a Nándorfehérvárt, a mai Belgrádot védő magyar seregek megsemmisítő vereséget mértek II. Mehmed török szultán hadaira.

A modern kori történelem leghíresebb túszmentő akciója

1976. július 4-én az ugandai Entebbe repülőterén izraeli kommandósok rajtütéssel kiszabadították egy palesztin és nyugatnémet terroristák által eltérített repülőgép utasait.

A Habsburg ház spanyol uralkodóinak beltenyészete

A királyi dinasztiák nagy hívei voltak a "családon belüli" házasságoknak, hogy tisztán tartsák a vérvonalaikat. Ennek a politikának köszönhetően halt ki a Habsburgok spanyol ága.

 

 
Nyaraljon Costa del Solon!
 Vár a Costa del Sol

 


Álmaid útján: Czibere Csilla blogja