1888-ban jegyezték fel a legnagyobb havazást Spanyolországban

Asturias és Cantabria lakossága megszokta, hogy a tél hóval jár, de arra a havazásra ami 1888. február 14-én kezdődött, nem voltak felkészülve.

A modern kori történelem leghíresebb túszmentő akciója

1976. július 4-én az ugandai Entebbe repülőterén izraeli kommandósok rajtütéssel kiszabadították egy palesztin és nyugatnémet terroristák által eltérített repülőgép utasait.

Új helyen helyen keresik Kleopátra sírját


Eddig úgy gondolták, a sír, ha létezik  (holléte évezredes rejtély), valószínű, hogy valahol Alexandriában, vagy a város közelében található.
 

Megkerült a spanyolok által 1520-ban Mexikóban elrabolt aranykincs egy darabja

Az 1981-ben talált aranyrudat az Azték Birodalom fővárosából, Tlaltecuhtli istennő templomából rabolták el Cortés katonái.

Egy kimonó pusztította el Tokió elődjét

Japán újkori történelmének legnagyobb tűzvésze a "Nagy Meireki Tűz" a főváros kétharmadát porig égette, és több mint százezer halottat hagyott maga után.

Nelson kockáztatott és nyert az egyesített spanyol francia flottával szemben

"Istennek hála, teljesítettem kötelességemet" – mormolta Horatio Nelson altengernagy a trafalgari csata angol zászlóshajója, a Victory hajófenekén utolsó mondatainak egyikét.

Hogyan gazdagodtak meg a Rothschildok

Első igazi nagy üzletüket 1804-ben bonyolították le, amikor az anyagilag megszorult VII. Keresztély dán királynak nyújtottak - uzsorakamatra - hitelt.

Magyar hercegnőből spanyol királyné

Sokan nem ismerik Árpád-házi Jolánt, az Aragóniába kiházasított magyar hercegnőt, akit napjainkig tisztelet övez a spanyol vidéken.

A középkori ostromgépek a kor technikájának csúcsát képviselték

A középkori hadviselés legsűrűbben előforduló formája az ostrom volt. Ennek legnagyobb segédeszköze az ostromgép volt, amivel nem csak falat törtek, hanem egyéb mérgező anyagot is bejuttattak  a várba.

Légikatasztrófa a Róna utcában

A korabeli újságok nem írtak róla, pedig 1961-ben Budapestre zuhant egy sétarepülő. A hazai polgári repülés tragédiájáról új digitalizált képek kerültek elő.

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpart

 
 

1915-ben közel háromszáz katona tűnt el percek alatt egy csata kellős közepén úgy, hogy semmi nyomuk nem maradt.
 
.Vár a Costa del Sol