.

Légikatasztrófa a Róna utcában

A korabeli újságok nem írtak róla, pedig 1961-ben Budapestre zuhant egy sétarepülő. A hazai polgári repülés tragédiájáról új digitalizált képek kerültek elő.

A győzelem napja: május 8.

1945. április 25-én az amerikai és a szovjet csapatok találkoztak az Elbánál. Április 30-án a Berlint ostromló szovjet erők elfoglalták a Reichstagot, Hitler öngyilkos lett. Május 8-án a III. Birodalom kapitulált

Spanyolország a XVI. században úgy gazdagodott, hogy közben szegényedett

A mór uralom alatt, kialakult prosperitást a késöbbi spnyol uralkodók vallási fanatizmusa nem tudta megőrizni. Spanyolország a XIX. századra Európa legszegényebb országává vált.

A kalandozások kora nem volt más, mint ösztönös önvédelem a honfoglalás után

A magyarok elpusztítására indult seregével a frank király, ám csalódnia kellett: 908 augusztusának elején már a második hatalmas pofonba szaladt bele.

Nem kapott békecsókot, ebből tudta: meg kell halnia

Hogyan lett Becket Tamás az angol király legjobb barátjából II.Henrik halálos ellensége.

Ki volt a legendás Arthur király és egyáltalán létezett e

Tudósok vitatkoznak azon, hogy élt-e a nagy király és a legendás varázsló. A történészek máig képtelenek eldönteni, hogy vajon ki is lehetett Arthur király.

Lehullt a lepel Katolikus Ferdinánd titkos levelezéséről

Katolikus Ferdinánd spanyol uralkodó 500 éves titkos levelezését fejtette meg a spanyol nemzeti hírszerzési központ (CNI).

Amit a háremekről tudunk

A háremek világa mindig is sejtelmes, titokzatos helynek számított az európai ember képzeletének. Sok igaz és kitalált történet keringet a szultán ágyasainak világáról az 19. században.

Aki a szeme világánál is fontosabbnak tartotta Jeruzsálem elfoglalását

„Jeruzsálem megszerzéséért odaadnám mindkét szememet is” – reagált Szaladin szultán arra az asztrológusi jóslatra, miszerint a hadvezér meg fog vakulni az egyik szemére, ha seregével visszaszerzi Jeruzsálemet a keresztényektől.

25 millió aztékból 1 millió maradt

A szalmonella tehető felelőssé azért, hogy az 1519 utáni száz évben az azték népesség nagyjából 25 millióról alig egymillióra csökkent.

 

 
Nyaraljon Costa del Solon!
 Vár a Costa del Sol

 


Álmaid útján: Czibere Csilla blogja