Jégbe fagytak az aligátorok Észak-Karolinában

Észak-Karolinában tapasztalható rendkívül szokatlan hideg időben az eljegesedett Shallotte folyóba fagytak az aligátorok

Karddal szúrták át testét, mégsem ártott neki

Az emberi test elképesztő dolgokra képes, aminek egyik bizonyítéka Mirin Dajo, aki élő emberi relytély volt. Azzal vált híressé, hogy testét mindenféle tárggyal, például karddal és tőrrel átszúrta anélkül, hogy megsérült volna.

Van esély a nagy korallzátony megmentésére

Ausztrál tudósok az egészséges korallok áttelepítésével kísérleteznek olyan területekre, ahol már károsodott az ökoszisztéma.

A növények érzelmei

A növények élnek, lélegeznek. a Nap felé fordítják fejüket, szenvednek a szomjúságtól, a sérülésektől. Tudjuk, hogy éreznek, mégsem veszünk tudomást róluk.

Magyar geológus, aki 70 év alatt sosem tévedett

Sokan kóklerségnek tartják, de Schultz Tihamér geológus évtizedeken keresztül ezzel a módszerrel ejtette ámulatba a legbigottabb természettudósokat:

Valóság lett a fajok kihalásának hatodik korszaka

Az állatvilág 50 %-a az elmúlt évtizedekben halt ki. Nemcsak az állatvilágot, de az állatok királyát is a kihalás fenyegeti.

A Fák között is van barátság

A fák kapcsolatban állnak egymással gyökereik révén és ez nem csak véletlenszerű, mondhatni föld alatti „ütközés” eredménye, hanem  tudatos, támogató összekapcsolódás.

Egy ijesztő rovar védi a lakást a kellemetlen élősködőktől

Ijesztő, de nagyon hasznos a százlábú, pedig elég undorítóan néz ki. Ennek ellenére az egyik leghasznosabb rovar, még a lakásban is.

Az újonnan talált elsüllyedt kontinensek azt sugallják, hogy létezhetett a mitikus Lemúria

Tudósok legalább két elsüllyedt kontinenst találtak a Földön. A kontinensek felfedezése megváltoztatja mindazt, amit a földtörténetről eddig tudtunk

A tengerbe omlott a mediterrán világ egyik különlegessége

A tengerbe omlott az Azúr Ablak nevű híres sziklaalakzat, Málta egyik legnépszerűbb természeti látványossága.


 

 

 
Nyaraljon Costa del Solon!
 Vár a Costa del Sol

 


Álmaid útján: Czibere Csilla blogja