.

Nem csak a vadászat okozta a mamutok kihalását

Amerikai kutatók gyapjas mamutok DNS-ének elemzésével megállapították, hogy az állat kihalását a genetikai hibák felhalmozódása okozhatta

Orang Pandek

Szumátra esőerdeiben él egy rejtélyes teremtmény. Vajon mi lehet ez az emberre és majomra hasonlító lény, ami a dzsungel mélyéről néha előbukkan, majd hihetetlen gyorsasággal eltűnik.

A medvék okosabbak, mint gondolnánk

A vadászat miatt tovább maradnak anyjuk mellett a barnamedve-bocsok. Nem ez az első eset, hogy az ember beleszól az evolúcióba.

Jégbe fagytak az aligátorok Észak-Karolinában

Észak-Karolinában tapasztalható rendkívül szokatlan hideg időben az eljegesedett Shallotte folyóba fagytak az aligátorok

Karddal szúrták át testét, mégsem ártott neki

Az emberi test elképesztő dolgokra képes, aminek egyik bizonyítéka Mirin Dajo, aki élő emberi relytély volt. Azzal vált híressé, hogy testét mindenféle tárggyal, például karddal és tőrrel átszúrta anélkül, hogy megsérült volna.

Van esély a nagy korallzátony megmentésére

Ausztrál tudósok az egészséges korallok áttelepítésével kísérleteznek olyan területekre, ahol már károsodott az ökoszisztéma.

A növények érzelmei

A növények élnek, lélegeznek. a Nap felé fordítják fejüket, szenvednek a szomjúságtól, a sérülésektől. Tudjuk, hogy éreznek, mégsem veszünk tudomást róluk.

Magyar geológus, aki 70 év alatt sosem tévedett

Sokan kóklerségnek tartják, de Schultz Tihamér geológus évtizedeken keresztül ezzel a módszerrel ejtette ámulatba a legbigottabb természettudósokat:

Valóság lett a fajok kihalásának hatodik korszaka

Az állatvilág 50 %-a az elmúlt évtizedekben halt ki. Nemcsak az állatvilágot, de az állatok királyát is a kihalás fenyegeti.

A Fák között is van barátság

A fák kapcsolatban állnak egymással gyökereik révén és ez nem csak véletlenszerű, mondhatni föld alatti „ütközés” eredménye, hanem  tudatos, támogató összekapcsolódás.

 

 
Nyaraljon Costa del Solon!
 Vár a Costa del Sol

 


Álmaid útján: Czibere Csilla blogja