.

Reménytelen helyzetből lett példa egy skót sziget

Virágzik a legzöldebb skót sziget, amit 20 éve vettek közösségi tulajdonba a helyiek

Mi köze a Cargo-kultusznak a különös ősi szobrokhoz

A múlt század kezdete óta különös, Cargo-kultusznak nevezett vallási jelenség terjedt a Csendes-óceán déli részén a Salamon szigetek lakói között.

Mire tanít az iskola

"Dolgozó nemzetet akarok, nem gondolkodót." - mondta John D. Rockefeller 1902-ben és adott 100 millió dollárt az iskolarendszer kialakítására

 

Billog helyett chippel jelölt dolgozók

Megvan az első olyan cég az Egyesült Államokban, amely mikrocsipet ültet az alkalmazottak bőre alá. A rizsszem nagyságú eszköz azonosításra szolgál, ezzel lehet majd ajtókat nyitni, fizetni, fénymásolni belépni a számítógépbe.

Nem csak magyar probléma a társadalom elöregedése

Kínában 2050-re a 65 év felettiek aránya elérheti a 46,7 százalékot, ami a gazdaságot 0,5-0,75 százalékkal vetheti vissza.

Lakabe, a feltámadt spanyol falu

A Pamplonához közeli vidéki közösség Lakabe, tavaly ünnepelte megalakulásának 35. évfordulóját. Az elmúlt évtizedekben Spanyolország legjobban működő és példaértékű ökofalujává nőtte ki magát.

A baba megszületése után négy hét szabadságot kapnak az apák Spanyolországban

A spanyol kormány megduplázza, és az eddigi két hétről, négy hétre növeli a gyerek megszületése után az apáknak járó szabadságot

Véget ért az amerikai álom

Fogytán az amerikai középosztály. Az utóbbi 30 évben gyorsuló ütemben mélyül a szegények és a jómódúak közti szakadék. Vége az amerikai álomnak.

Tágra zárt kapuk a spanyol migráns politikában

A spanyol bevándorláspolitika a német változatnál pragmatikusabbnak tűnik, hiszen nyitja a hátsó kaput az olyan migránsok felé, amelyek képesek munkát vállalni

Igaznak bizonyult összeesküvés elméletek

cia-pisztoly

Néhány példa azokból az esetekből, amikor amikor a társadalom egy része kétségbe vonta a hivatalos tájékoztatást, és egy egészen más történetet gyanított a háttérben, ami aztán igaznak bizonyult.

 

 
Nyaraljon Costa del Solon!
 Vár a Costa del Sol

 


Álmaid útján: Czibere Csilla blogja