.

Spanyolországban készült a világ legdrágább sajtja

Penészes, szagos, markáns és augusztus vége óta csúcstartó. A spanyolországi Las Arenasban 14 300 euróért, azaz több mint 4,6 millió forintért kelt el egy két kilogrammos kéksajt.

Néhány év, és sofőr nélkül jön a taxi

Augusztus 27-én kísérleti jelleggel elindult az első önvezető technológiával felszerelt taxiszolgáltatás Tokióban,

Mire való a farmeren a kis zseb?

Sok minden nem fér bele, legtöbben csak dísznek gondolják, pedig egykor tényleg volt funkciója, még ha ez lassan feledésbe is merült.

Miért nem ártottak a földrengések a pisai ferde toronynak

Ugyanannak a laza talajnak tulajdonítható a pisai ferde torony földrengésállósága, mint amelyik a torony süllyedését és dőlését okozta.

Ötmillió dollárt nyert egy nő a sorsjegyárus tévedése miatt

Nem azt a sorsjegyet kapta az eladótól, amit kért. A New Jerseyben élő nő egy egydolláros kaparós sorsjegyet akart venni, de egy tízdollárosat nyomtak a kezébe.

A zene kortalan

A 80 éves bácsi bemegy egy hangszerboltba, ahol meglát egy gyönyörű gitárt. Nem tud ellenállni a hngszernek, megfogja és elkezd rajta játszani.

Optikai illuzió, amiről nem tudni mitől keletkezik

Az optikai illúzió az i-Perception folyóiratban jelent meg, és egyelőre a feltalálója, Kohske Takahashi is csak tippelni tud, hogy mi okozhatja

Közeledik a 2,38 milliárd eurós spanyol karácsonyi lottó sorsolása

Az El Gordo Navidad elnevezésű lottót 1812 óta, több mint 200 éve, minden évben december 22-én sorsolják. A sorsolás a spanyoloknál valóságos népünnepélynek számít.

Kriszus szobor rejtette a 240 éves üzenetet.

A spanyolországi Sotillo de la Ribera település templomában található Irgalmas Krisztusként ismert szobor restaurálása meglepetéssel szolgált a restaurátoroknak.

Afrikai óriáscsigákat akart Spanyolországba csempészni

Az óriáscsiga emberre közvetlen veszélyt nem jelent, de mint környezetidegen faj, jelentősen károsíthatja az őshonos ökoszisztémát.

 

 
Nyaraljon Costa del Solon!
 Vár a Costa del Sol

 


Álmaid útján: Czibere Csilla blogja