.

2020-tól elektromos autót gyárt az Opel Spanyolországban

A spanyolországi Figueruelasban működő üzemben készül majd az első elektromos Opel-modell 2020-ban – jelentette be Michael Lohscheller, az Opel/Vauxhall vezérigazgatója Madridban

Igen magas a spanyol államadósság

A spanyol államadósság több mint 1140 milliárd euró volt az elmúlt évben, és meghaladta a GDP 98 százalékát - derült ki a spanyol nemzeti bank (Banco de Espana) előzetes tájékoztatójából.

Adóbevallás mobilon, Spanyolországban

Spanyolországban az idén már mobiltelefonos applikáción keresztül is be lehet nyújtani a személyi jövedelemadó-bevallást; az alkalmazást szerdán mutatta be az adóhatóság Madridban.

Utolsókat rúgja a spanyol szénbányászat

Az egymás után bezáró bányák miatt lassan állástalanná és reményvesztetté válnak a szénbányász közösségek Észak-Spanyolországban.

Nem rózsás a spanyol munkanélküliek helyzete

Spanyolországban több mint 1,4 millióan vannak munka nélkül három évnél régebben - közölte a spanyol statisztikai hivatal Madridban, az aktív népesség körében végzett felmérés (EPA) alapján.

Jól teljesít a spanyol gazdaság

Az előző negyedévihez képest 0,8 százalékkal nőtt a spanyol bruttó hazai termék (GDP) az idei harmadik negyedévben - jelentette előzetes becslését a spanyol nemzeti statisztikai hivatal (INE) pénteken.

Túl a válságon

Egy Spanyolországban élő magyar hogyan látja a jelenlegi spanyolországi gazdasági helyzetet

Hónapról hónapra jobb állapotban a spanyol gazdaság

A friss növekedési adatokat tekintve Spanyolország gazdasága a jövő év végéig visszakapaszkodik a válság előtti szintre.

Már csak 2% hiányzik a 100%-hoz

Spanyolország GDP-arányos államadóssága 98 százalékra emelkedett az első negyedévben - közölte a spanyol központi bank

Jó hírek a spanyol gazdaságból

Márciusban csökkent a munkanélküliek és nőtt a társadalombiztosítási rendszerbe befizető alkalmazottak száma Spanyolországban.

 

 
Nyaraljon Costa del Solon!
 Vár a Costa del Sol

 


Álmaid útján: Czibere Csilla blogja