Az amerikai légitársaságok búcsút vesznek a legendás óriásgéptől

2017 december 19-e fontos dátum lesz az amerikai légi forgalom történetében. Ezen a napon szállt fel utoljára a Delta Air Lines Boeing-747-ese a Szöul-Detroit útvonalon. És ezzel vége.

Miért bal oldalon kell beszállni a repülőkbe

Cabin crew, boarding completed – halljuk minden egyes alkalommal a beszállítási folyamat végén, miután minden utas belépett a fedélzetre. Mindig a repülőgép valamelyik bal oldali ajtaján. De miért pont azon?

Eldőlt, mostantól a Raptor-gyilkos PAK-FA neve: Szu-57-es!

Az első számjegy nyilván arról szól, melyik generációhoz sorolják. A második talán arról, hogy annyira fontos típus, mint az egykori Szu-27-es.

Az új orosz utasszállító az élre tör

Vetélytársat kapott az Airbus és a Boeing. A kéthajtóműves, rövid és közepes hatótávolságú orosz MC-21-es gépek alaptípusa 180-200 utas szállítására alkalmas és a legkorszerűbbnek számítanak kategóriájukban.

90 áve szállt le Charles Lindbergh Párizsban az óceán átrepülése után

„Jól vagyok, de jólesne egy vízzel teli kád, egy pohár tej és egy kifli.” 90 éve Párizsban ezekkel a szavakkal szállt ki Spirit of St. Louis nevű gépéből Charles Lindbergh, miután 33 és fél óra alatt átrepülte az Atlanti-óceánt.

80 éve ért véget a dicső zeppelin korszak

A repülés történetében egy évtizedet foglal el az az időszak, amikor a zeppelin léghajók menetrendszerűen közlekedtek. Ez a korszak zárult le 1937. május 6-án a Hindenburg léghajó tragédiájával.

Vakmerő légitámadásTokió ellen 1942 áprilisban

A B-25-ösök a Hornet repülőgép hordozóró fedélzetén utaztak, majd innen indultak a támadhatatlannak hitt japán főváros felé.

Ehető drón vészhelyzetre

Egy brit logisztikai szakértő vállalkozás ehető drónt fejlesztett ki, amely azonnal képes élelmiszert és más ellátmányt szállítani a katasztrófával sújtott térségekbe.

Amit sok pilóta nem tud megcsinálni

A dán haditengerészet ki akarta próbálni, hogy mik azok a körülmények, amelyek között még még le lehet szállni egy helikopterrel egy hadihajóra.

Spanyol teherhajón landolt egy brit Harrier

Nem mai történet, de felülmúlhatatlan: 1983. június 8-án a brit légierő egyik gépe egyszerűen leszállt a spanyol Alraigo teherhajóra, a legénység legnagyobb megrökönyödésére.

 

 
Nyaraljon Costa del Solon!
 Vár a Costa del Sol

 


Álmaid útján: Czibere Csilla blogja