.

72 éve gleccseren végzett sikeres kényszerleszállást egy amerikai katonai gép

A Dakota C-53 Bécsből tartott Pisába, azonban a ködben eltévedt. A pilóta kényszerleszállást hajtott végre a több mint 330 méter magas svájci Gauli-gleccseren.

Gép, ami gyorsabban repült mint a puskagolyó

Szinte hihetetlen, de mégis megtörtént. Az új fejlesztésű F11 vadászgép lelőtte saját magát.

Madeirán van a világ egyik legveszélyesebb repülőtere

Az Atlanti-óceánon található Madeirán nem ritkák az erős szelek, így a Lisszabontól mintegy ezer kilométerre található szigetre tapasztalt, gyakorlott pilóták vezetik a vasmadarakat.

Légikatasztrófa a Róna utcában

A korabeli újságok nem írtak róla, pedig 1961-ben Budapestre zuhant egy sétarepülő. A hazai polgári repülés tragédiájáról új digitalizált képek kerültek elő.

Részeg pilóta olyan bravúrt csinált, amit épeszű ember józanul meg sem próbál

Fogadásból, sötétben, részegen landolt egy manhattani utcán, nem hitték el neki, újra megtette

Az amerikai légitársaságok búcsút vesznek a legendás óriásgéptől

2017 december 19-e fontos dátum lesz az amerikai légi forgalom történetében. Ezen a napon szállt fel utoljára a Delta Air Lines Boeing-747-ese a Szöul-Detroit útvonalon. És ezzel vége.

Miért bal oldalon kell beszállni a repülőkbe

Cabin crew, boarding completed – halljuk minden egyes alkalommal a beszállítási folyamat végén, miután minden utas belépett a fedélzetre. Mindig a repülőgép valamelyik bal oldali ajtaján. De miért pont azon?

Eldőlt, mostantól a Raptor-gyilkos PAK-FA neve: Szu-57-es!

Az első számjegy nyilván arról szól, melyik generációhoz sorolják. A második talán arról, hogy annyira fontos típus, mint az egykori Szu-27-es.

Az új orosz utasszállító az élre tör

Vetélytársat kapott az Airbus és a Boeing. A kéthajtóműves, rövid és közepes hatótávolságú orosz MC-21-es gépek alaptípusa 180-200 utas szállítására alkalmas és a legkorszerűbbnek számítanak kategóriájukban.

90 áve szállt le Charles Lindbergh Párizsban az óceán átrepülése után

„Jól vagyok, de jólesne egy vízzel teli kád, egy pohár tej és egy kifli.” 90 éve Párizsban ezekkel a szavakkal szállt ki Spirit of St. Louis nevű gépéből Charles Lindbergh, miután 33 és fél óra alatt átrepülte az Atlanti-óceánt.

 

 
Nyaraljon Costa del Solon!
 Vár a Costa del Sol

 


Álmaid útján: Czibere Csilla blogja