Néhány érdekes felfedezés, ami ellentmond a tankönyvekben írottaknak

Az utóbbi években rendszeresen találnak a régészek olyan leleteket, amelyek ellentmondanak az iskolában tanított történelemnek.

5,6 tonna ezer éves fémpénzt találtak Kínában

Megdöbbentő mennyiségű ősi pénzérme került elő a kelet-kínai Jingdezhen városban, melynek összsúlya 5,6 tonna! A lelet a régészeket is meglepte.

Amit nem tanítanak a történelem órán

Az ember földi megjelenéséről más hitvilág van a keleti és megint más a nyugati civilizációkban. A kérdést az dönti el, melyik hitvilágot milyen bizonyítékokkal sikerül alátámasztani.

A régészek nem tudják megfejteni mit találtak

1739-ben a londoni The Society of Antiquaries számára küldött jelentésében egy helytörténész beszámolt róla, hogy furcsa fémtárgyat talált az angliai hertfordshire-i Astonban

Női harcosok is voltak a vikingeknél

Lehetséges, hogy a kutatók végül rátaláltak Svédországban Xena, a harcos hercegnő egykoron élt valóságos változatára? Az új bizonyítékok szerint igen.

Angkor Wat feltárja emlékeit

Óriási szobrot tártak fel Ázsia legnagyobb vallási épületkomplexuma, a kambodzsai Angkor Wat templom egyik ásatásán.

Megmagyarázatlan régészeti leletek

1969-ben, építőmunkások egy rejtélyes "mozaikpadlót" találtak Oklahomában, amelynek korára és eredetére azóta sincs magyarázat

Máig megfejtetlen rejtély: Honnan származnak a Paracas koponyák

Julio Tello, perui archeológus 1928-ban egy hatalmas temetőt talált, telis tele a valaha feltárt leghatalmasabb, nyújtott koponyákkal, melyek eredetére ma sincs magyarázat.

Középkorban a katalánok előszeretettel nyúzták meg a macskákat

Katalóniában mintegy ezer évvel ezelőtt macskákról lenyúzott szőrméket használhattak „mágikus” pogány rítusokhoz.

Cuzco megfejtetlen megalitikus romjai

Cuzco, az Inka Birodalom régi fővárosa ma minden Peruba látogató turista mágneses vonzáspontja. A város 3500 méter magasan fekszik egy lejtős hegyekkel övezett völgyben.

 
 

 

 
Nyaraljon Costa del Solon!
 Vár a Costa del Sol

 


Álmaid útján: Czibere Csilla blogja