.

Régészek álították elő azt a parfümöt, amit Kleopátra is használhatott.

A mānoai Hawaii Egyetem régészei dekódolták és újra elkészítették a több ezer éves parfümöt, amelyet az ókori egyiptomiak használtak.

Érintetlen római kori szarkofégot találtak Granadéban

A II.- IV. századból származó római szarkofágot még júniusban találták a belvárosban a Plaza de Villamenában lévő építkezésen.

Az ismeretlen múlt

Akik komolyabban foglalkoztak az emberiség történetének ókori vagy azt megelőző szakaszaival, azok tudják, hogy számtalan rejtély lapul még a mondákban, a régi szent könyvekben.

Újabb ősi kéznyomok az Altamira-barlangban

A mostani felfedezéssel együtt összesen kilencre nőtt az Altamira-barlang ismert paleolitikumi tenyérlenyomatainak száma.

Repülő sírmelléklet

A kolumbiai Magdalena folyó közelében fekvő sírhelyet a 20. század elején fedezték fel, amiben igen kólönleges arany tárgyakat találtak.

Szodomát valóban égi lángnyelv pusztíthatta el

A biblia valóság tartalmát elutasítók Szodoma és Gomora történetéről is azt gondolták, csupán a hívők megfélelmitéséről szól, hogy ne térjenek le az egyház által kijelölt útról.

A mexikói Hold piramis nehezen tárja fel titkát

A mexikói Teotihuacánban található Hold-piramis régóta ámulatba ejti a régészeket. Szakértők egy csoportja most titkos járatra és kamrára bukkant az építmény mélyén.

Spanyolországban találták, de nem tudják melyik korból származik

A régészek körében sok vitát váltott ki ez női melleszobor. A lelet megtalálása idején nem végeztek régészeti feltáró munkákat, így utólag nem tudják megállapítani a szobor melyik kultúrában és mikor készült

Hajókkal és állatokkal díszített ősi ciszternát találtak Izraelben

Hajók és állatok rajzával díszített 2000 éves ciszternát találtak izraeli régészek a Negev-sivatagban lévő Beér-Seván - jelentette a Jediót Ahronót című újság honlapja

A leapadt svéd tó felfedte kincsét

A család nyaralója mellett lévő tó vize idén nagyon alacsony volt az aszály miatt, és ez hozzájárult ahhoz, hogy Saga megtalálja a kardot.

 

 
Nyaraljon Costa del Solon!
 Vár a Costa del Sol

 


Álmaid útján: Czibere Csilla blogja