.

Újabb ősi kéznyomok az Altamira-barlangban

A mostani felfedezéssel együtt összesen kilencre nőtt az Altamira-barlang ismert paleolitikumi tenyérlenyomatainak száma.

Repülő sírmelléklet

A kolumbiai Magdalena folyó közelében fekvő sírhelyet a 20. század elején fedezték fel, amiben igen kólönleges arany tárgyakat találtak.

Szodomát valóban égi lángnyelv pusztíthatta el

A biblia valóság tartalmát elutasítók Szodoma és Gomora történetéről is azt gondolták, csupán a hívők megfélelmitéséről szól, hogy ne térjenek le az egyház által kijelölt útról.

A mexikói Hold piramis nehezen tárja fel titkát

A mexikói Teotihuacánban található Hold-piramis régóta ámulatba ejti a régészeket. Szakértők egy csoportja most titkos járatra és kamrára bukkant az építmény mélyén.

Spanyolországban találták, de nem tudják melyik korból származik

A régészek körében sok vitát váltott ki ez női melleszobor. A lelet megtalálása idején nem végeztek régészeti feltáró munkákat, így utólag nem tudják megállapítani a szobor melyik kultúrában és mikor készült

Hajókkal és állatokkal díszített ősi ciszternát találtak Izraelben

Hajók és állatok rajzával díszített 2000 éves ciszternát találtak izraeli régészek a Negev-sivatagban lévő Beér-Seván - jelentette a Jediót Ahronót című újság honlapja

A leapadt svéd tó felfedte kincsét

A család nyaralója mellett lévő tó vize idén nagyon alacsony volt az aszály miatt, és ez hozzájárult ahhoz, hogy Saga megtalálja a kardot.

Víz alatt találták meg a keresztény vallást egységesítő nikaiai zsinat helyszínét Törökországban

A ma tanított keresztény vallás tételeit 325-ben a nikaiai zsinaton állították össze. Egy légi felvétel nyomán bukkantak a kutatók a több mint ezer éve víz alá került bazilika maradványaira.

Eddig ismeretlen maja barlangfestményeket találtak

A régészek egy 15 méter hosszú és öt méter magas sziklán bukkantak rá a leletekre a félsziget keleti részén húzódó dzsungel egyik barlangjában

2000 éves kenyér

2000 éves kenyeret találtak Pompeii romjai között, ami úgy néz ki, mintha tegnap sütötték volna

 

 
Nyaraljon Costa del Solon!
 Vár a Costa del Sol

 


Álmaid útján: Czibere Csilla blogja