.

Legalább ötezer éves a kínai civilizáció

A kínai civilizáció eredetének és korai fejlődésének átfogó vizsgálatával sikerült igazolniuk kutatóknak, hogy a kínai civilizáció története legalább ötezer évvel ezelőttre nyúlik vissza

Zuhanó kő által a földbe sújtott férfi csontvázát találták meg Pompejiben

Egy mozgássérült ember csontváza került elő Pompejiben, aki a Vezúv 2000 évvel ezelőtti kitörésekor halt meg

Több mint kétezer évesek a Nazca-vonalak mellett újonnan talált Palpa-vonalak

A régészek szerint az ábrákat a Paracas-kultúra idején készítették több mint kétezer éve, vagyis évszázadokkal azelőtt, hogy a Nazca-kultúra népei hasonló gigantikus rajzokat alkottak volna a közelben

Megmagyarázatlan leletek

Egy 4500-6500 .éves, Acambaróból származó szobor dinoszauruszon lovagló embert ábrázol. Az akkori emberek honnan tudhattak a dínókról?

Pakisztáni szfinx

Máig nem sikerült eldönteni, a rejtélyes beludzsisztáni szfinx vajon egy ősi fejlett civilizáció emléke, vagy a természet alkotása?

Új leletek a kínai agyaghadseregben

Teljesen épen maradt 2200 éves számszeríjat és íjtartót találtak kínai régészek a világhírű hsziani agyaghadsereg folytatódó feltárási munkálatai közben.

Ismeretlen tudás bizonyítékai, relytélyes ókori technológiák.

Az egyiptomi piramisok építésének kérdése már lerágott csont a régész társadalomban, de ennek ellenére a mai napig nem tudják, hogyan építettek ilyen monumentális alkotásokat, melyek belső szerkezete milliméter pontosságú.

Vihar régészkedett Dél-Spanyolországban

Egy első századból származó római vízvezeték maradványait fedte fel a hatalmas vihar a dél-spanyolországi Cádiz tengerpartján.

Ősi temetőt talált egy búvár a tenger alatt

Az ősi lelőhelyet 2016 júniusában véletlenül fedezte fel egy búvár a Mexikói-öbölben, a floridai Manasota Key-től nem messze.

Kifinomult technológiát fedeztek fel régészek egy ókori görög szigeten

A görög Keros szigetén egy ősi piramisszerű struktúrát feltáró régészek bizonyítékot találtak arra, hogy alkotói sokkal kifinomultabbak voltak, mint azt korábban gondolták.

 

 
Nyaraljon Costa del Solon!
 Vár a Costa del Sol

 


Álmaid útján: Czibere Csilla blogja