.

Védőoltások

A betegségek megelőzését célzó védőoltás ötlete 1796-ból származik. Edward Jenner brit gyermekorvos úgy gondolta, hogy azok a fejőlányok, akik már túlestek a tehénhimlőn (egy enyhébb betegségen), nem kaphatják meg a himlőt, ami halálos betegség.

Az oltások és az autizmus kapcsolata

Dr. Alvin H. Moss, a Nyugat-Virginiai Egyetem Egészségügyi Etikai és Jogi Központjának orvosa és professzora a Nyugat-Virginiai Szenátusi Oktatási Bizottságban válaszolt a gyermekkori védőoltásokkal kapcsolatos kérdésekre.

Higgadtan az oltásokról

Generációk nőttek fel abban a tudatban, hogy az oltások az orvostudomány legnagyobb vívmányai közé tartoznak, és hogy oltások nélkül évente ezrével, ha nem százezrével halnának meg az emberek.

Kanyaró elleni oltástól, 15 halott Dél-Szudánban

Tizenöt kisgyerek halt meg egy oltási kampányban Dél-Szudánban Állítólag a vakcinákat nem jól tárolták és nem is szakszerűen adták be - tudatta pénteken a jubai kormány.

Amit a kötelező oltásokról kötelező tudni

Az oltásokkal kapcsolatban minden évben fellángol a vita. Vajon mi okozza a vakcinák elleni bizalmatlanságot?

Hatalmas botrány közeleg az MMR oltás elhallgatott mellékhatása miatt

Szaporodik azon kutató orvosok száma, akik, lelkiismeretük szavára hallgatva feltárják a biztonságosnak hitt oltások eltussolt mellékhatásait.

Videó a HPV oltás kedvelőinek

A Humán Papillómavírus megelőzésére ajánlott Gardasil vakcína rángatózásokat és görcsöket váltott ki iskolás lányoknál Kolumbiában

A védőoltások biztonságossága: mitosz

A védőoltások bizonyítottan biztonságosak, hangoztatják minden fórumon, és ez a hit él az emberekben.  Igencsak meglepő amikor kiderül, hogy ez a hiedelem mennyire nélkülöz minden alapot.

Vajon lesz kötelező védőoltás az alkohol ellen?

A kötelező védőoltások rengeteg vitát, ellenérzést váltanak ki a társadalomunkban. Az oltás ellenes szülők legikább azt fájlalják, hogy nincs döntési joguk gyermekeiknél az általuk egészségesebbnek tartott oltásmentes gyerekkor biztosításához, és azt sem dönthetik el milyen oltást kaphatnak a kicsik, akikbe jelenleg 11 féle vakcínát injekcióznak.

Kanyarótól senki, de a kanyaró elleni védőoltástól 96-an meghaltak az USA-ban az utóbbi 10 évben

A fősodratú médiában rendszeresen jelennek meg cikkek, melyek a védőoltás szükségességét hangoztatják, melyekben felelőtlennek tartják azokat, akik erről másként gondolkoznak.. Viszont ezek a cikkek elfelejtik megemlíteni az oltásokkal járó mellékhatásokat és kockázatokat, amelyek okot adnak a másként gondolkodásra.

 

 
Nyaraljon Costa del Solon!
 Vár a Costa del Sol

 


Álmaid útján: Czibere Csilla blogja