.

A pisai torony

A toszkán város jelképének számító, tornyot 13. század utolsó negyedében, az építés első fázisában Bonanno Pisano építész tervezte.

Több mint 23 milliárd euró kárt okoztak a földrengések Olaszországban

Tavaly a közép-olaszországi régiót folyamatos rengések sulytották, amelynek emberi életek, történelmi városrészek, és lakóházak estek áldozatául. A helyreállítás költségei további terhet rónak az amúgy sem rózsás olasz gazdaságra.

Csőd szélén az olasz bankok

2016. eleje óta napjainkig az olasz banki részvények értéke, 68 százalékkal csökkent , és ha megnézzük néhány nagyobb olasz bank számait, helyzetük még ijesztőbb.

Az olaszok lehetnek Európa következő sírásói

A közelgő recesszió és politikai változás után az olasz választópolgárok az eurózónából való kilépésre szavazhatnak majd - véli Albert Edwards, a Societe Generale stratégája

Majdnem teljesen elfogyott a víz Velence keskeny lagunáiból

Velencében megszokott, hogy időnként elönti a víz a Szent Márk teret a város központját. Most viszont éppen a vízhiány okoz gondot, ami viszont szokatlan jelenség.

Toszkán lankákon

2014 nyár P1470594 Cortona

Aki már járt Toszkánában Olaszországban, annak felejthetetlen élményt nyújtottak a dombtetőre épült műemlék városkák. Cortona ezeknek a városoknak is az egyik gyöngyszeme.

Hatalmas havazás az olasz Alpokban

Az elmúlt napokban október közepéhez képest hatalmas havazást kaptak a magasabban fekvő olasz hegyek. Volt ahol egy méternyi hó hullott.

Ahol sajt a hitel fedezete

Olaszország nem csak műemlékeiről, hanem borairól és jellegzetes ételeiről is híres. Sajtok és a pizza hazájában a parmezán sajt készítői igen különös módon juthatnak hitelhez

 

 
Nyaraljon Costa del Solon!
 Vár a Costa del Sol

 


Álmaid útján: Czibere Csilla blogja