.

A delphoi orákulum

Az ókori Hellászban a nők nagy többsége igen kevés joggal és lehetőséggel rendelkezett, de a volt egy női alak, aki mindig nagy hatalommal bírt

A Cerveteri nekropolisz volt az etruszk halottak városa

Az etruszkok számos régészetileg fontos leletet hagytak maguk után. Az egyik ilyen terület, ahol tőlük származó maradványok találhatók, az etruszk temető Cerveteriben.

A Carnac-i megalitok rejtélye

Rejtélyes kősorok, menhírek és kőkörök magasodnak Carnac-ban, aminek neve egyébként érdekes összecsengést mutat az egyiptomi Karnakkal.

Az ókori Egyiptomban III. Ramszesz politikai összeesküvés áldozata lett

Egy 3000 éves papirusz feltárta, hogy III. Ramszesz meggyilkolására szőtt terv éppen a fáraó háremében született.

Ismeretlen tudás bizonyítékai, relytélyes ókori technológiák.

Az egyiptomi piramisok építésének kérdése már lerágott csont a régész társadalomban, de ennek ellenére a mai napig nem tudják, hogyan építettek ilyen monumentális alkotásokat, melyek belső szerkezete milliméter pontosságú.

Kleopátra

A híres egyiptomi királynő, VII. Kleopátra, a Ptolemaiosz-család sarjaként tulajdonképpen nem is egyiptomi, hanem görög származású volt. Hogy nézhetett ki valójában?

Vízre bocsátottak egy 2500 évvel ezelőtt a Földközi tengeren használt hajó pontos mását

Vízre bocsátották pénteken Izraelben, Haifán egy 2500 éves hajó pontos hasonmását - értesült a The Times of Israel című, angol nyelvű izraeli honlap.

Talán fény derül a Bibliából ismert rejtélyes nép a filiszteusok eredetére

koponya
Rendkívüli dél-izraeli felfedezés deríthet fényt a Biblia egyik legnagyobb rejtélyére, az Ószövetség talán leghírhedtebb és legtitokzatosabb népe, a filiszteusok eredetére.

Kik voltak és mit akartak a nefilimek?

A görög mondák titánoknak és gigászoknak, a kánaáni népek emeusoknak nevezték őket, a Biblia pedig héberül nefilimek  néven emlegeti ezeket a rendkívüli képességű lényeket.

Ismert leleten, rejtélyes részlet az Egyiptomi Régiségek Múzeumában


A szarkofág már hosszú évek ott áll a múzeum egyik központi teremében, de azóta sem tudják eldönteni, a tető rögzítéséhez képzett vájatok milyen kőkorszaki szerszámmal készültek.
 

 

 
Nyaraljon Costa del Solon!
 Vár a Costa del Sol

 


Álmaid útján: Czibere Csilla blogja