.

Elindult Sevillaba a naprepülő

Optimális esetben a repülés három nap és egy éjszaka, de az Atlanti-óceán időjárása kiszámíthatatlan... A tervezett leszállóhely Sevilla.

New Yorkban szállt le a jövő repülője

A napelemes repülőnek egyetlen csepp fosszilis energia felhasználása nélkül sikerült átszelni az amerikai kontinenst a Golden Gate-től a new yorki Szabadság-szoborig.

Készen áll világ körüli útjának folytatására a napelemes repülőgép

Solar Impulse 2

Kilenchavi kényszerszünet után a pilóták, Bertrand Piccard és André Borschberg, Hawaiin bejelentették, hogy felszállásra készek, péntektől várják a megfelelő időjárási körülményeket, hogy továbbrepüljenek Észak-Amerikába.

Leszállt Hawaiion a Solar Impulse 2

Átszelte a Csendes-óceánt, és helyi idő szerint péntek reggel megérkezett Hawaiira a Solar Impulse 2 napelemes repülőgép, amely leszállás nélkül tette meg több mint nyolcezer kilométeres útját

67 órája repül leszállás nélkül a napelemes Solar Impulse 2

A Japán és Hawaii közötti útjának kétharmadát már megtette a napenergiával hajtott Solar Impulse 2 repülőgép, kevesebb mint negyven órányi táv maradt hátra a leszállásig – közölték szerda késő este a szervezők.

Elsőre nem jött össze

A Csendes-óceán átrepülését tervező Solar Impulse 2 napelemes repülőgép pilótája a táv megszakítására kényszerült, és 36 órás repülés után Japánban landolt a rossz időjárás miatt

Újból elhalasztották a Solar Impulse 2 felszállását

A hétfő indulást a rosz időjárási körülményekre való tekintettel ismét elhalasztották. A Csendes-úceán feletti 120 úrás út lesz a föld körüli út legnehezebb szakasza.

Napenergiával a Csendes-óceán felett

A Solar Impulse 2 márciusban indult Abu Dzabiból vlágkörüli útjára. A napelemes repülőgép most Kínából egyhuzamban Hawaiira repül majd - ez lesz az eddigi leghosszabb útja.

 

 
Nyaraljon Costa del Solon!
 Vár a Costa del Sol

 


Álmaid útján: Czibere Csilla blogja