.

A bürokráciában nincs kivétel

Amikor 1974-ben II. Ramszesz egyiptomi fáraó holttestét állagmegóvás céljából Párizsba reptették, érvényes úti okmánnyal kellett rendelkeznie.

Már időszámításink előtt 3600 körül is mumifikáltak Egyiptomban

Az eddig véltnél nagyjából 1500 évvel korábban is bebalzsamozták már a halottaikat az ókori egyiptomiak és ez a gyakorlat sokkal nagyobb területen terjedt el, mint azt eddig gondolták.

Elkészült a három ujjú perui "idegen" múmia hivatalos DNS elemzése

Maria múmia teste egy hihetetlen felfedezést jelent. Olyan felfedezést, amely örökre megváltoztathatja a történelem könyveinket.

Talán egy másik humanoid fajhoz tartoznak a háromujjú perui múmiák

"A múmiák emberszabásúak, de nem emberek" - jelentette ki a Peruban talált különös múmiákról Konsztantyin Korotkov, a Szentpétervári Egyetem professzora

Itigelov, buddhista Láma teste nem porladt el

A buddhista szerzetes Itigelov Láma romlatlan teste még 90 évvel a halála után is zavarba ejti a tudósokat.

 

Ősi papnő arcát rekonstruálták Peruban

Egy ősi papnő arcát rekonstruálták és mutatták be Limában, mint Peru kulturális örökségének jelentős darabját.

Háromujjú humanoid múmiája ejti zavarba az antropológusokat

A Nazca-régióban a kutatók összekuporodott maradványokra bukkantak, amelyek látszólag egy olyan emberi lény mumifikált testéhez tartoztak, akinek rendkívül hosszú koponyája és háromujjú kezei voltak.

Átvilágítják a 7000 éves csincsorró múmiákat

A mai Peru és Chile területén hajdanán élt csincsorró indiánok által több mint hétezer éve bebalzsamozott múmiákat vizsgálnak kutatók egy santiagói klinikán.

Adidas stílusú cipőt találtak egy múmián.

Az Altáj hegység 2800 méteres magasságában lévő türk temető feltárásakor találták meg a hideg miatt  jó állapotban megmaradt múmiát, amely egy mai sportcipőnek látszó lábbelit viselt

Különleges tetoválásokat fedeztek fel egy 3300 éves női múmián

Quebeci kutatónak sikerült felfedeznie a több mint 3300 évvel ezelőtt élt nő mumifikált testén azt a bonyolult tetoválás gyűjteményt, ami meghökkentette a szakértőket

 

 
Nyaraljon Costa del Solon!
 Vár a Costa del Sol

 


Álmaid útján: Czibere Csilla blogja