.

Mijas pueblo helyén már 4000 éve is település volt

Egy átlagos európai ember talán nem is hallott Costa del Sol egyik gyöngyszeméről, Mijasról, ami egy falú a hegyek oldalán, amelynek hangulata ezrével vonzza a turistákat.

Luna Mora Mijas

Andalúziában a 700 éves mór jelenlét nem múlt el nyomtalanul. A reconquista (a mórok kiűzése az Ibériai-félszigetről) után eltelt 500 év sem tudta teljesen kitörölni a mór kultúra összes hagyományát.

Deszka sétány, Mijas

 
A homokos, sziklákkal szabdalt mijasi tengerpart eddig szakaszosan bejárható részén új fa sétaút, egy igazi deszka sétány készült, ami szó szerint a tengerpart felett vezet.

Mijasi pillanatok

Mijas a legszebb gyöngyszem a Costa del Solt határoló hegyek oldalán épült fehér falvak közt. Jellegzetes épületei csodálattal, a benne lakók mindennapjai pedig kiváncsísággal töltenek el. Milyen lehet egy ilyen turista központban élni.

Féria Mijason

A spanyol igen éltevidám népség. Krízis ide, krízis oda, örömmel mennek mindenhová, ahol zene, étel, ital, és egyéb látványosság van kilátásban.

Középkori vásár Mijason

Luna Mora, jelentése szeder Hold. Ezt a nevet kapta a 18. alkalommal megrendezett háromnapos mijasi fiesta

Séta Mijas felett

Aki eljut Costa del Solra, leginkább Malagára érkezik, hiszen ott van a déli tengerpartot kiszolgáló repülőtér. Malagától nem messze van Mijas, amit minden utikönyv kihagyhatatlan látnivalóként ajánl. És ha már ott járunk érdemes egy kis sétát tenni a városka fölé magasodó hegy oldalán. Jellegzetes mediterrán táj, fantasztikus kilátás.

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpart

 
 

1915-ben közel háromszáz katona tűnt el percek alatt egy csata kellős közepén úgy, hogy semmi nyomuk nem maradt.

Valami nagyon nem stimmel a koronavíussal kapcsolatban 
A patológusok megállapították: Nem a koronavírustól halnak meg az emberek
 
 Vár a Costa del Sol