.

Légikatasztrófa a Róna utcában

A korabeli újságok nem írtak róla, pedig 1961-ben Budapestre zuhant egy sétarepülő. A hazai polgári repülés tragédiájáról új digitalizált képek kerültek elő.

1848-as honvédek török szolgálatban

1850-ben,  Bem tábornok és az 1848-49-es magyar szabadságharc vele szolgáló honvédtisztjei és honvédjei sikeresen visszaverték az Aleppó keresztényeit megtámadó muszlim vallású arab lázadókat.

180 éve született Sissi

Wittelsbach Erzsébet Amália Eugénia karácsonyi baba volt. Nagyon szerette a magyarokat, nem csoda, hogy máig az egyik legnépszerűbb történelmi személy Magyarországon.

 

Az első benyomás Magyarországon

Közeli ismerősom egy év után újból ellátogatott Magyarországra. Az első mellbevágó benyomást a BARÁT-TRANSFER nevű cégtől előre megrendelt reptéri transzfer szolgáltatás adta.

A valóság nem igazolja vissza a kormány propagandáját a jobb életkörülményekről

Magyarországon dübörög a propaganda, miszerint az ország jobban teljesít mikozben 2 millió magyarnak van lakbér vagy rezsitartozása és 1 millió didereg otthonában

1956-ban Franco akarta megsegíteni a magyar forradalmat

Az eddigi ismertekkel ellentétben azonban 1956-ban nem maradt a magyar forradalom magára. Volt aki segítő kezet akart nyújtani országunknak.

Európa és a menekültek

Európa vezetői most ébredeznek, milyen súlyos helyzetbe navigálták magukat elhibázott külpolitikájukkal. Az előrelátás helyett most a menekültáradat kényszeríti szemlélet váltásra a politikusokat.

Élmények Magyarországon

Több éves távollét után, milyen élmények érhetik az embert a Balaton partján. Szubjektív beszámoló első része.

Az Osztrák-Magyar Monarchia megalakulása

148 éve, 1867. február 17-én jött létre az Osztrák-Magyar Monarchia, ezzel kezdetét vette az első világháborúig tartó, úgynevezett „boldog békeidők” korszaka.

 

93 éve fosztották meg az utolsó magyar királyt trónjától

1921 november 6-án a nemzetgyűlés kimondja IV. Károly, utolsó magyar király trónfosztását. Ezzel ért véget a több mint 400 éves Habsburg uralom Magyarországon

 

 
Nyaraljon Costa del Solon!
 Vár a Costa del Sol

 


Álmaid útján: Czibere Csilla blogja