.

Továbbra is sok a szemét a Földközi-tengerben

A Földközi-tenger a legszennyezettebb tenger Európában - állapította meg a francia tengerkutató intézet (Ifremer) hosszú távú tanulmánya.

Évente 570 ezer tonna műanyag szemét jut a Földközi-tengerbe

A legszennyezettebb térség a törökországi Cilicia, ahol a tengerparton kilométerenként 31,3 kilogramm műanyaghulladékot számoltak össze.

Mi a következménye korunk mértéktelen húsevésének

Változtatni kell húsevési szokásainkon, mert mert az egyre növekvő állatállomány élelmezése már-már elviselhetetlen terhet ró környezetünkre.

A betonéhség pusztítja a természetet

Környezetvédők tiltakoznak, mert szerintük a betonkészítéshez szükséges több milliárd tonna homok és kavics bányászásával, a tengerpartok és a folyómedrek kimerülnek.

Spanyolországból kerül a legtöbb műanyag hulladék a tengerbe

Jelenleg a Földközi-tengerbebe évente 27 millió tonna műanyag hulladékot szórnak. Ez a mennyiség nem emelkedhet tovább!

Rekordmennyiségű mikroműanyag van a Földközi-tenger vizében.

Természetvédelmi Világszervezet pénteken publikált (és az MTI által szemlézett) jelentése ) megállapítja, hogy az apró műanyagrészecskék koncentrációja csaknem négyszer akkora, mint a Csendes-óceán északi részén:

Lassanként több lesz a műanyag szemét a tengerekben, mint hal

Most ötször több hal van a tengerben, mint amennyi plasztik, de ha a mostani tendencia folytatódik, akkor 2050-re több műanyag lesz az óceánokban, mint hal.

Igy öl a tengerbe szórt műanyag szemét

Ámbráscetet vetett a partra a víz Spanyolorszában. A kutatók most kiderítették, mi végzett a hatalmas állattal. Egészen elképesztő, amit az emlős emésztőszervrendszerében találtak.

Madrid követi Barcelona példáját, korlátozni kívánják az öreg autók használatát.

A harminc intézkedésből álló terv szerint a 2000 előtt forgalomba helyezett benzines, és a 2006-nál régebbi dízelautókat érinti a korlátozás.

Barcelonában hétvégekre korlátozzák az idős kocsik használatát

2019-től hétköznaponként nem közlekedhetnek 20 évnél idősebb gépjárművek Barcelonában, és a város agglomerációjához tartozó 40 településen

 

 
Nyaraljon Costa del Solon!
 Vár a Costa del Sol

 


Álmaid útján: Czibere Csilla blogja