.

Hogyan dőlt meg a kínai selyemmonopólium

552-ben két szerzetes a selyem készítés titkainak ellesésével aláásta a kínai és perzsa selyemmonopóliumot, egyúttal beindították a bizánci selyemipart.

Új leletek a kínai agyaghadseregben

Teljesen épen maradt 2200 éves számszeríjat és íjtartót találtak kínai régészek a világhírű hsziani agyaghadsereg folytatódó feltárási munkálatai közben.

Kínában épült meg a világ leghosszabb üveghídja

A Hopej tartományban, Pingsan megyében létesült látványhídról káprázatos kilátás nyílik a hegyekkel, természetes vízesésekkel, ősi városokkal és templomokkal tarkított Hunkjaku tájegységre.

Óriás Buddha-szobor Kínában

Kínában, Leshan közelében, immár 1200 éve vigyáz a hajósokra egy hegyből kifaragott szobor, mely a következő világkorszak Buddháját ábrázolja.

Miről mesélnek Kínában a kőbe vésett ősi ábrák

A Kínaiak szerint nagyon-nagyon régen, úgynevezett sui sing gömbök szálltak le a Földre. A gömbök ragyogtak és mindenható lényeket szállítottak.
 

5,6 tonna ezer éves fémpénzt találtak Kínában

Megdöbbentő mennyiségű ősi pénzérme került elő a kelet-kínai Jingdezhen városban, melynek összsúlya 5,6 tonna! A lelet a régészeket is meglepte.

Nem csak magyar probléma a társadalom elöregedése

Kínában 2050-re a 65 év felettiek aránya elérheti a 46,7 százalékot, ami a gazdaságot 0,5-0,75 százalékkal vetheti vissza.

A klímaváltozás okozhatta az első kínai királyság végét

Az úgynevezett Hongshan-kultúra bukását Belső-Mongólia egyes részeinek elsivatagosodása okozta, aminek következtében a lakosság elvándorolt, benépesítve Kína többi részét.

Modernkori remete Kínában

Egy férfi valóságos remeteként él egy elnéptelenedett faluban, immáron 10 éve. Liu Shengjia az egyetlen lakosa Kína északnyugati részén található Xuenshanshe falujának.

Ide is lehet fákat ültetni

Kínai, Nanking városban két magas felhőkarcolóra ültetett 1100 fa és 2500 bokor naponta 60 kilogramm oxigén állít majd elő.

 

 
Nyaraljon Costa del Solon!
 Vár a Costa del Sol

 


Álmaid útján: Czibere Csilla blogja