.

Húsvét ünnepe

Bármennyire is meglepő, a mai fiatalok között sokan vannak akiknek csak felszines ismeretei vannak  Húsvét ünnepéről, akiknak az ünnep csak egy finom sonkatálat jelent.

Amit érdemes tudni a Húsvét időpontjáról

A keszténység két legfontosabb ünnepe a Karácsony és a húsvét. Míg a karácsony Jézus születését addig a húsvét, Jézus feltámadását ünnepli. Enek időpontjáról sokáig nem volt egyezség.

Néhány húsvéti szokás eredete

Húsvéthoz több népszokás kapcsolódik, amiknek eredete gyakran a kereszténység előtti pogány időkbe nyúlik.

A világ egyik legdrágább, és legnehezebb húsvéti csokitojása

arany-csokitojas.jpg
Nem elég, hogy arany portól csillog, és úgy néz ki, mintha csipkéből lenne, de csodás külső megjelenése mellett más meglepetést is tartogat.

Nagypéntek

A kereszténység legnagyobb ünnepe - a köztudatban elterjedt vélekedéssel ellentétben - nem a karácsony, hanem a húsvét.

Krisztus a vargával


Juhász Gyula húsvéti verse

Jézus halála

Jézus megfeszítése után sok hívő nem akarta tudomásul venni, hogy a mester meghalt a kereszten, pedig a keresztény teológia alapja azon a tételen áll, hogy Jézus feltámadt.

Húsvét és a szent napok Spanyolországban

Spanyolországot tartják a legkatolikusabb országnak, és itt vannak a leglátványosabb hagyományai Húsvét ünnepének, amire minden évben turisták ezrei kíváncsiak.

Hogyan alakult ki a húsvéti sonkaevés szokása

80047843
Ha húsvét, akkor hagyományosan tojás és sonka kerül az asztalra. A tojás még érthető is, mint az (újjá)születés szimbóluma, de a sonka, mint tradicionális húsvéti étel már nem ennyire egyértelmű.

A szentírás mai formájának kialakulása

Az ötödik századtól vált egységessé az a kép Jézus életéről és tanításáról, amelyet ma is ismerünk. A kereszténység hajnalán, a Krisztus születése utáni első három évszázadban azonban ez a kép még sokkal színesebb, változatosabb volt.

 

 
Nyaraljon Costa del Solon!
 Vár a Costa del Sol

 


Álmaid útján: Czibere Csilla blogja