.

Az élő kövület

2000 decemberében a dél-afrikai Sodwana-öböl mélységeinek feltérképezése közben Pieter Venter búvár olyan élőlénnyel került szembe 100 méterrel a víz felszíne alatt, amit korábban még soha nem látott. 

Még milyen őskövületek rejtőzködhetnek a mélyben?

Portugália partjainál bukkant fel ez az élőlény, amiről azt hitték, már réges rég kihalt. A galléros cápa ugyanis élő kövületnek számít, már a dinoszauruszok korában is létezett.

Jó tudni mit eszünk, ha tengeri halat eszünk

A tengerekben is terjed az a szennyezés, amit az emberi civilizáció áraszt magából, miáltal az ott  élő halak is szennyezetté válnak.

 

Ezt a halat eszünkbe ne jusson otthon elkészíteni

A mérgező gömbhal inkább a veszély, mint az íze miatt izgalmas, de legalább jó sokba kerül kipróbálni. Van akinek tiltják még a próbát is.

Veszélyben a Földközi-tenger néhány halfaja

A Földközi-tengerben élő cápa- és rájafajok több mint felét a kihalás veszélye fenyegeti - közölte a Természetvédelmi Világszövetség, amely a túlhalászatot nevezte meg a jelenség legfőbb okaként.

Nagy fehér cápa tört be a búvár ketrecébe

Félelmetes pillanatokban volt része egy cápalesre érkező turistacsoportnak a mexikói Guadalupe-sziget közelében. Sikerült videóra venni, ahogy a cápa betör, majd kiugrik a búvárt védő ketrecből.

A földtörténeti korok legnagyobb hala planktonevő volt

A földtörténeti középkor, a dinoszauruszok korának is nevezett időszak a gigászok világa volt. A fantasztikus filmek világát idéző hatalmas állatok népesítették be ekkor a kontinenseket és a világóceánt is.

Új-Zélandi horgászok nem tudták mit fogtak

Stewart Fraser a fiaival horgászott a Karikari-félszigettől északra, amikor a furcsa élőlény bedőlt a csalinak. Életében nem látott még ilyet

Harcsa paprikás

A halételek közt a harcsa különleges szerepet tölt be. Így elkészítve ünnepi alkalmakkor is tálalhatjuk
 

Sült pisztráng

A pisztráng a legfinomabb halak egyike. Pár karika citrom, némi fokhagyma, egy csokor kapor vagy bármilyen zöld fűszer, húsz perc alatt elkészül, és fantasztikus!

 

 
Nyaraljon Costa del Solon!
 Vár a Costa del Sol

 


Álmaid útján: Czibere Csilla blogja