.

A nagy lisszaboni földrengés

Vannak olyan természeti katasztrófák, amelyek megváltoztatják a világ addigi rendjét- 1755-ben a pusztító lisszaboni földrengés indította el a portugál gyarmatbirodalom felbomlását.

Több mint 23 milliárd euró kárt okoztak a földrengések Olaszországban

Tavaly a közép-olaszországi régiót folyamatos rengések sulytották, amelynek emberi életek, történelmi városrészek, és lakóházak estek áldozatául. A helyreállítás költségei további terhet rónak az amúgy sem rózsás olasz gazdaságra.

Nehezen nyugszik meg a föld az Alborán tenger alatt

A hétfő hajnali 6,3 erősségű földrengést, amely Afrika és az Ibériai-félsziget közt a tengerfenék alatt 30 km mélyen keletkezett, kisebb erősségű utórengések követték. Mi okozta ezt a rengést.

Földrengés volt éjjel Andaluziában

Hajnalban 6,3 erősségű földrengés rázta meg Andaluzia tengerparti és Afrika északi részét.

Késlekedő katasztrófa: Szent András törésvonal

Earthquake-Predictions-For-California-Oregon-Claim-A-Megaquake-Tsunami-
A Szent András törésvonal Amerika nyugati partjainál fekszik, ahol két kontinentális lemez mozog évi 5 centiméteres sebességgel egymással ellentétes irányban, hatalmas feszültséget keltve a földkéregben.

Feszült a Föld

A Földön előforduló átlagos havi 1-2 nagyobb földrengés helyett áprilisban 13-at mértek melyek ereje elérte, vagy meghaladta a 6,5 erősséget. Nagyobb rengések voltak Észak-Chilében a Salamon-szigeteken, de jelentős mozgást mértek Nicaraguában, Mexikóban, Kanadában és az Atlanti-óceán déli részén is.

 

 
Nyaraljon Costa del Solon!
 Vár a Costa del Sol

 


Álmaid útján: Czibere Csilla blogja