.

Ahol meglovagolják a tüzet

Spanyolország falvai híresek az eszement fesztiválokról, a józan ész határait átlépő bolondságokról és a különleges ünnepekről. Ezek kozé tartözik a tűzlovaglás.

Luzon ördöge

Minden év februárjában ördög ünnepet ünnepet tartanak  a közép-spanyolországi Guadalajara tartomány piciny falvában, Luzonban

Trasmoz, a megátkozott spanyol falu

A hófödte Moncayo hegy lábánál van egy pici falu Spanyolországban, alig egyórányira Zaragoza városától, amit 1511-ben megátkozott a pápa.

Spanyolországi, Tordesillasban nem értenek egyet a bikák agyonszurkálásának tilalmával

Az észak-spanyolországi Tordesillas önkormányzata nem hagyja annyiban, hogy Kasztília és Leon tartomány törvényben tiltotta meg a bikák megölését a bikaviadalokon kívüli szórakoztató rendezvényeken

Különös népszokás Dél-Spanyolországban

A jaéni bíróság szerint a pulykadobálás nem állatkínzás, mivel az állatok még soha sem sérültek meg, viszont a hagyomány fontos része Cazalilla kulturális és történelmi örökségének

Tomatina, Bunol

Óriási hangzavar és mindent beborító paradicsom jellemezte a kelet-spanyolországi Valencia mellett található Bunolban már 70. alkalommal megrendezett paradicsomcsatát

Megint futnak a bikák Pamplonában

Hétfőn vette kezdetét az észak-spanyolországi Pamplonában a világhírű San Fermín-ünnepségsorozat, amelynek legnevezetesebb eseménye a bikafuttatás, amikor is százak szaladnak a város szűk utcáinak csúszós macskakövein a szabadon engedett bikák előtt.

Történelemet idéző felvonulás mohaemberekkel Spanyolországban

Mohajelmezbe öltözött emberek vonultak a hétvégén a spanyolországi Bejar településen, így emlékezve arra a cselre, amellyel 800 évvel ezelőtt a keresztények elfoglalták a várost.

Semana Santa

A húsvét a kereszténység nagy ünnepe. Názáreti Jézus  feltámadása a kersztény vallás egyik tartópillére. Jézus megfeszítése előtti hetet, Spanyolországban Semana Santanak /szent hétnek/ hívják. Ezt mindenütt látványos felvonulásokkal ünneplik.

Őrült ünnep egy spanyol városban

Spanyolországban van egy város, Ibi, ahol december 28-án igen különösen ünneplik az év vége közeledtét. Szó szerint bepanírozzák egymást az emberek.

 

 
Nyaraljon Costa del Solon!
 Vár a Costa del Sol

 


Álmaid útján: Czibere Csilla blogja