.

A Memnón-kolosszusok rejtélye

III. Amenhotep fáraó két hatalmas ülőszobra, 3400 éve áll a thébai nekropoliszban a Nílus partján, de nem tudni, hogyan kerültek oda.

Tutanhamon földönkívüli tőre

Tut király, avagy Tutanhamon  talán az egyik leghírhedtebb fáraónak, a nagy vallási reformernek. Ehnatonnak volt a fia.Sírját eredeti állapotban találták meg 1922-ben.

Az ókori Egyiptomban III. Ramszesz politikai összeesküvés áldozata lett

Egy 3000 éves papirusz feltárta, hogy III. Ramszesz meggyilkolására szőtt terv éppen a fáraó háremében született.

Kleopátra

A híres egyiptomi királynő, VII. Kleopátra, a Ptolemaiosz-család sarjaként tulajdonképpen nem is egyiptomi, hanem görög származású volt. Hogy nézhetett ki valójában?

Az ősi Egyiptom legjobban tisztelt istenei

Az ősi egyiptomi hagyományokban leginkább tisztelt istenségeket aligha lehetne pontosan megszámolni. Létszámuk egyes becslések szerint több mint kétezerre rúg.

Reinkarnáció hite az ókori Egyiptomban

Az egyiptomiak voltak az elsők, akik azt tanították, hogy az emberi lélek halhatatlan, és a test halálakor más élő dologba költözve újjászületik.

Az egyiptomi pramisok története ugyancsak sántit.

Még napjainkban is folyamatosan nő azoknak a teóriáknak a száma, amelyek az egyiptomi piramisok építési technológiáját firtatják.

Az ókorban az egyiptomi Abu-Szírben cáfolhatatlan bizonyítékát találták egy fejlett technikának

Abu-Szírben megcáfolhatatlan bizonyítékai találhatók a fejlett ősi technológiának amivel az ősi építők úgy munkálták meg a grániot, ahogyan azt az emberiség csak a mai gépekkel tudja.

Megbukott a hivatalos álláspont, sokkal régebbi a szfinx, mint ahogy eddig hitték

Az eddig elfogadott nézetek kezdenek megdőlni, miszerint a Nagy Piramist más, hozzá tartozó épületekkel együtt megközelítőleg 4500 évvel ezelőtt, a IV dinasztia idejében, Kheopsz uralkodása alatt emelték.

Egyiptomban uralkodó istenkirályok valóban földön kívülrőlről származtak?

A kutatás azt sejteti, hogy az emberiség nem a Földről származik.

Az ókori Egyiptomban uralkodó istenkirályok vajon keresztezett földönkívüli lények voltak? Lehetséges volna, hogy az emberiség nem is a Földről származik, miként azt néhányan állítják?

 

 
Nyaraljon Costa del Solon!
 Vár a Costa del Sol

 


Álmaid útján: Czibere Csilla blogja