Így lehetünk frissek kávé nélkül is

Leggyakrabban kávét iszunk, hogy egy kicsit feldobjuk magunkat és javítsuk a koncentrációt, jó teljesítményt nyújtsunk. Vannak azonban más megoldások is.

A kis mértékben fogyaszott vörösbor egészséges, vagy nem?

Korunk tele van hamis mítoszokkal, mert az emberek vevők mindenre, amiről azt olvashatják, hogy "egészséges". A vörösbor körül is ez a hiedelem kering.

Nem csak az egészségre hanem a környezetre is káros a mikrosütő

A Manchesteri Egyetem legújabb kutatása szerint az Európai Unió mikrosütő-használata annyi szén-dioxidot juttat a légkörbe, mint hétmillió személyautó.

Kiderült, amit már nagyanyáink is tudtak: a dió egészséges

Maastrichti Egyetem munkatársai megfigyelték: naponta egy kis maréknyi dióféleség elfogyasztása csökkentheti a legsúlyosabb, életet veszélyeztető betegségek kialakulásának kockázatát és egyúttal enyhíti ezek lefolyását.

Tovább élnek azok, akiknek kutyájuk van

A kutyatulajdonosok körében alacsonyabb volt a szív- és érrendszeri betegségek, valamint egyéb tényezők okozta halálozások kockázata, mint a kutyátlanoknál, állapította meg egy 12 éves svéd vizsgálat.

Nem is tudjuk mire vagyunk képesek

Adottságainkról jó példát mutatnak a tibeti szerzetesek, aki olyan képességeket fejlesztenek ki magukban, amit a nyugati civilizációban már csodának tatanak.

Higgadtan az oltásokról

Generációk nőttek fel abban a tudatban, hogy az oltások az orvostudomány legnagyobb vívmányai közé tartoznak, és hogy oltások nélkül évente ezrével, ha nem százezrével halnának meg az emberek.

Mégsem egészséges a zsírszegény étrend

A 2017 augusztus végén a világ egyik legrangosabb orvostudományi folyóiratában, a The Lancet-ben megjelent vizsgálat egyértelműen cáfolja a ma hivatalos zsírszegény étrendi ajánlás érvényességét.

Vigyázzunk az aluminium fóliával: mérgező

Régóta ismerjük, hogy az alumínium dobozok komoly egészségügyi veszélyt jelentenek, azonban az alumínium fóliát valahogy soha nem vizsgálták

Nem jó választás rendszeresen gyorsétteremben enni

Egy 24 éves, egyébként egészséges életmódot folytató lány vállalkozott arra, hogy néhány hétig kizárólag gyorsétteremben eszik. Már egyetlen hét után megdöbbentő változásokat tapasztalt magán...


 

 

 
Nyaraljon Costa del Solon!
 Vár a Costa del Sol

 


Álmaid útján: Czibere Csilla blogja