.

Belénk sulykolt tévhitek

 
Nimai Delgado testépító hús és tejtermékek fogyasztása nélkül vált az egészséges életre törő emberek példaképévé.

Nem is gondolnánk mi mindenre jó a füge

Ha fügét és olívaolajat összekeverünk, egy olyan nagyszerű gyógykészítmény tudhatunk majd a birtokunkban, amely többféle betegség ellen  nyújt védelmet.

Az időszakos böjtölés előnyeit már sok ezer éve felismerték

Valószínűleg senki sem tudja megmondani pontosan, hogy ki volt az első olyan ember, aki tudatos böjtölésre adta a fejét, de az írott történelemben ennek mindenütt nyomára lehet találni.

Így lehetünk frissek kávé nélkül is

Leggyakrabban kávét iszunk, hogy egy kicsit feldobjuk magunkat és javítsuk a koncentrációt, jó teljesítményt nyújtsunk. Vannak azonban más megoldások is.

A kis mértékben fogyaszott vörösbor egészséges, vagy nem?

Korunk tele van hamis mítoszokkal, mert az emberek vevők mindenre, amiről azt olvashatják, hogy "egészséges". A vörösbor körül is ez a hiedelem kering.

Nem csak az egészségre hanem a környezetre is káros a mikrosütő

A Manchesteri Egyetem legújabb kutatása szerint az Európai Unió mikrosütő-használata annyi szén-dioxidot juttat a légkörbe, mint hétmillió személyautó.

Kiderült, amit már nagyanyáink is tudtak: a dió egészséges

Maastrichti Egyetem munkatársai megfigyelték: naponta egy kis maréknyi dióféleség elfogyasztása csökkentheti a legsúlyosabb, életet veszélyeztető betegségek kialakulásának kockázatát és egyúttal enyhíti ezek lefolyását.

Tovább élnek azok, akiknek kutyájuk van

A kutyatulajdonosok körében alacsonyabb volt a szív- és érrendszeri betegségek, valamint egyéb tényezők okozta halálozások kockázata, mint a kutyátlanoknál, állapította meg egy 12 éves svéd vizsgálat.

Nem is tudjuk mire vagyunk képesek

Adottságainkról jó példát mutatnak a tibeti szerzetesek, aki olyan képességeket fejlesztenek ki magukban, amit a nyugati civilizációban már csodának tatanak.

Higgadtan az oltásokról

Generációk nőttek fel abban a tudatban, hogy az oltások az orvostudomány legnagyobb vívmányai közé tartoznak, és hogy oltások nélkül évente ezrével, ha nem százezrével halnának meg az emberek.

 

 
Nyaraljon Costa del Solon!
 Vár a Costa del Sol

 


Álmaid útján: Czibere Csilla blogja