.

Fuengirola egyik látványossága: Sohail kastély

Fuengirola  fő atrakcióját a 8 km. husszú homokos tengerpart nyújtja, melynek végét a Fuengiröla folyó mellett álló Sohail kastély uralja.

Novemberi szombat délután Costa del Solon

A kora délután már megkordul az emberek gyomra, aminek következtében a legnépszerűbb helyekké ilyenkor a part menti éttermek válnak.

Nyári hangulat Costa del Solon

Costa del Sol egyik kedvelt üdülőhelye Fuengirola. Ahogy egyre jobban belemegyünk a nyárba, úgy sűrűsödik az embertömeg a strandokon, a városban, a sétányokon.

Tiszteletbeli konzul segíti a magyarokat Andalúziában

2015 májusában nevezték ki Patricio Baeza Herraztit Magyarország andaluziai tiszteletbeli konzuljának. Irodájának helyt adó malagai épület homlokzatán azóta leng a magyar zászló.

Costa del Sol másik arca

Az őszi viharos szelek bizony próbára teszik a part menti létesítményeket. A vendéglőket, a strandokat ilyenkor elmossa a víz.

Májusi féria Fuengirolán

A féria szó Spanyolországban azt a fajta ünnepet takarja, amit Magyarországon a búcsú jelent.

Deszka sétány, Mijas

 
A homokos, sziklákkal szabdalt mijasi tengerpart eddig szakaszosan bejárható részén új fa sétaút, egy igazi deszka sétány készült, ami szó szerint a tengerpart felett vezet.

Hétköznapok Andalúziában

Amikor valaki Andaluziában jár, a szépségek megtekintése mellett napi teendők is felmerülnek saját ellátásunkkal kapcsolatban.  Jó tudni milyen árak vannak, ha nem csak vendéglőben akarunk étkezni, milyenek a közlekedési lehetőségek, , hogyan lehet eljutni a megnézendő látnivalókhoz és milyen az élet Andaluziában. 

A zarándoklat ünnepe: romeria

A spanyolok mindent megünnepelnek. Nincs is olyan hónap, hogy ne legyen benne legalább egy fiesta a város szűkebb környezetében.

Séta Mijas felett

Aki eljut Costa del Solra, leginkább Malagára érkezik, hiszen ott van a déli tengerpartot kiszolgáló repülőtér. Malagától nem messze van Mijas, amit minden utikönyv kihagyhatatlan látnivalóként ajánl. És ha már ott járunk érdemes egy kis sétát tenni a városka fölé magasodó hegy oldalán. Jellegzetes mediterrán táj, fantasztikus kilátás.

 

 
Nyaraljon Costa del Solon!
 Vár a Costa del Sol

 


Álmaid útján: Czibere Csilla blogja