.

Váratlan módon élvezte szabadságát az importált barnamedve

Franciaországban szabadon engedett medve átlógott Spanyolországba birkákat eszegetni. Eddig összesen nyolc birka esett áldozatul neki.

Madrid betiltja a vadállatok cirkuszi szerepeltetését

A szabályozás egy év türelmi időt biztosít a cirkuszoknak, hogy alkalmazkodjanak az új előírásokhoz. Az érintettek a rendeletmódosításról szóló tárgyalásokon hatéves moratóriumot kértek.

Hiénák megeszik Namíbia utolsó vadlovait

A Namib-sivatag kihalás fenyegette vadlovai sorra esnek hiénák áldozatául - közölte a Namíbiai Vadló Alapítvány. A hiénák a szeptember óta született négy állatból hármat megöltek.

Orvvadászok ritkítják az asztúriai farkasállományt

Hiába kérik folyamatosan a természetvédők Spanyolország északi részén fekvő Asztúria kormányát, hogy tegyen valamit a tartomány farkasait tizedelő orvvadászok ellen: a hétvégén újabb állatot öltek meg.

Megint csökkent az ibériai hiúzok száma Andalúziában

A 20. század elején még körülbelül 100 000 példánya élt, az ibériai félszigeten, de az 1960-as és 1990-es évek közt az állatok 80%-a eltűnt, a vadászat és az üregi nyulak megfogyatkozásának következtében. Mára még 500 sem maradt.

Kihalófélben van, vagy csak jól bújdosik?

Az éjjeli papagájt az ornitológusok úgy jellemzik, mint a világ legrejtélyesebb madara. Annyira nehéz rábukkanni, hogy a ma élő emberek közül kevesebb látta, mint ahányan a Holdon jártak

Vízhordásal menti az állatok életét

A kenyai Patrick Kilonzo Mwaula igazán tudja, hogyan tehet jót a Tsavo West Nemzeti Park állataival. Amikor meghallják teherautója hangját, futva jönnek hozzá.

Február elseje a spanyol galgók világnapja.

Február elsején végződik a hivatalos vadászati idény Spanyolországban, és megkezdődik a feleslegessé vált galgók „leselejtezése”.

Lefejeztek két ritka bölényt egy spanyol vadrezervátumban

Mindössze egy hét alatt két ritka, európai bölényt fejeztek le ismeretlenek egy kelet-spanyolországi vadrezervátumban.

Veszélyben Spanyolország egyik büszkesége a Donana Nemzeti Park

Az UNESCO Veszélyeztetett Világörökségi Helyszínek Listájára kerülhet Európa legnagyobb kiterjedésű természetvédelmi területe, a dél-spanyolországi Donana Nemzeti Park

 

 
Nyaraljon Costa del Solon!
 Vár a Costa del Sol

 


Álmaid útján: Czibere Csilla blogja