.

Karácsonyi cukiság

Váratlan gyorsasággal, néhány nap alatt gyűlt össze adományokból a pénz ahhoz, hogy civil szervezetek megvásároljanak egy franciaországi állatkertet

Váratlan módon élvezte szabadságát az importált barnamedve

Franciaországban szabadon engedett medve átlógott Spanyolországba birkákat eszegetni. Eddig összesen nyolc birka esett áldozatul neki.

Madrid betiltja a vadállatok cirkuszi szerepeltetését

A szabályozás egy év türelmi időt biztosít a cirkuszoknak, hogy alkalmazkodjanak az új előírásokhoz. Az érintettek a rendeletmódosításról szóló tárgyalásokon hatéves moratóriumot kértek.

Hiénák megeszik Namíbia utolsó vadlovait

A Namib-sivatag kihalás fenyegette vadlovai sorra esnek hiénák áldozatául - közölte a Namíbiai Vadló Alapítvány. A hiénák a szeptember óta született négy állatból hármat megöltek.

Orvvadászok ritkítják az asztúriai farkasállományt

Hiába kérik folyamatosan a természetvédők Spanyolország északi részén fekvő Asztúria kormányát, hogy tegyen valamit a tartomány farkasait tizedelő orvvadászok ellen: a hétvégén újabb állatot öltek meg.

Megint csökkent az ibériai hiúzok száma Andalúziában

A 20. század elején még körülbelül 100 000 példánya élt, az ibériai félszigeten, de az 1960-as és 1990-es évek közt az állatok 80%-a eltűnt, a vadászat és az üregi nyulak megfogyatkozásának következtében. Mára még 500 sem maradt.

Kihalófélben van, vagy csak jól bújdosik?

Az éjjeli papagájt az ornitológusok úgy jellemzik, mint a világ legrejtélyesebb madara. Annyira nehéz rábukkanni, hogy a ma élő emberek közül kevesebb látta, mint ahányan a Holdon jártak

Vízhordásal menti az állatok életét

A kenyai Patrick Kilonzo Mwaula igazán tudja, hogyan tehet jót a Tsavo West Nemzeti Park állataival. Amikor meghallják teherautója hangját, futva jönnek hozzá.

Február elseje a spanyol galgók világnapja.

Február elsején végződik a hivatalos vadászati idény Spanyolországban, és megkezdődik a feleslegessé vált galgók „leselejtezése”.

Lefejeztek két ritka bölényt egy spanyol vadrezervátumban

Mindössze egy hét alatt két ritka, európai bölényt fejeztek le ismeretlenek egy kelet-spanyolországi vadrezervátumban.

 

 
Nyaraljon Costa del Solon!
 Vár a Costa del Sol

 


Álmaid útján: Czibere Csilla blogja